3024 görüntülenme
06.04.2023
Anavatanı Afrika olan açlık otu, Latince adıyla Portulaca oleracea olarak bilinen bir bitkidir. Türkiye’de yaygın olarak bulunan açlık otu, insanların zayıflamak istediği diyet dönemlerinde tükettiği bir ottur. Erkek sinameki, deve gözü otu diye de bilinir. Düşük kalorili olmasının yanında yüksek miktarda A ve C vitaminleri, omega-3 asitler, demir, kalsiyum ve potasyum içeren açlık otu ülkemiz dahil olmak üzere Hindistan, Pakistan ve Çin gibi çeşitli ülkelerde de eskiden günümüze kadar alternatif tıp alanında kullanılan bir bitkidir. Kilo verdirmesinin yanında birçok faydası bulunan açlık otunun doğru kullanımı sağlığımız için önemlidir ve doğru kullanımı bizi olası yan etkilerden korur. Doğru kullanımı açısından, nasıl hazırlanacağı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bir hafta boyunca günde en fazla iki bardak tüketilmesi önerilen açlık otunu kaynatılan suyun içinde sadece 5 dakika dinlendirerek ve süzerek aç karnına içebilirsiniz. Zayıflamak isteyen kişiyi uzun süre tok tutacak olan açlık otu çayı olası açlık krizlerinin de önüne geçerek yağ yakımınızı hızlandıracak ve bunun sonucunda da sağlıklı bir biçimde kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Halk arasında doğal müshil, deve gözü otu ve erkek sinameki olarak da bilinen açlık otunun diğer faydaları ise kan basıncını dengelemesi, kabızlık, şişkinlik, hazımsızlık ve gaz gibi mide-sindirim problemlerinin önüne geçmesi ve çeşitli yağlarla karıştırıldıktan sonra cilt ve saçlara sürülerek sivilce ve kepek gibi istenmeyen problemlere karşı bir çözüm oluşturmasıdır. Bir hafta boyunca tüketilen açlık otunun insan bünyesinde su kaybı yaşattığı uzmanlarca gösterilmiştir. Yağ yakımını hızlandıran açlık otunu bir hafta boyunca günde en fazla iki bardak ve aç karnına kullanırken su kaybını önlemek için bol su içilmelidir. İçilen bol su bağırsakları daha iyi çalıştıracak ve zayıflamaya yardımcı olacaktır. Bağırsakları hareketlendiren açlık otunu fazla ve bilinçsizce tüketmenin bağırsakları olumsuz biçimde etkileyebileceğini unutmamak gerekir. Bu sebepten dolayı tüketim sıklığını kontrol etmek, oluşabilecek olası zararların önüne geçerek sağlıklı bir biçimde kilo vermeyi hızlandıracaktır. Düzensiz ve fazla kullanımı bağırsakları fazla çalıştıracağı için ishal gibi yan etkiler meydana gelebilir. Uzmanlar, sağlıklı bir kullanım için, doktor onaylı kullanılmasını tavsiye etmektedirler.
Ağızda bıraktığı acı ve ekşi tat sebebiyle yanmalara yol açan açlık otu kesinlikle yenmemesi gereken, belirtildiği şekilde çayı demlenmesi gereken bir bitkidir. Çayı yapıldığı takdirde yanmalara yol açan acı ve ekşi tat tamamıyla yok olacaktır. Ayrıca açlık otunu kaynatmaktan kaçınmak, istenilen etkiyi yaratması bakımından önemlidir. Kaynatılan açlık otu etkisini kaybedecektir. Hazır kaynatılmış suya 4, 5, en fazla 6 parça atılarak demlenmeye bırakılan açlık otunun etkisi yaklaşık yarım günde kendini belli edecektir. Zayıflamanıza ve toksinlerden arınmanıza yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra böbrek taşı ve kum dökenlerin süreçlerini hızlandıracak ve rahatlatacaktır. Hamile ve emziren kadınların açlık otu kullanmaması gerektiği uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Belirtilen miktar, oran ve sürede kullanıldığı takdirde insan vücuduna sağlıklı etkileri olan açlık otunu formda olan, zayıflama gibi bir hedefi olmayan, hazımsızlık ve kabızlık gibi şikayetleri olmayan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Eğer siz de zayıflamak ve yağ yakmak istiyorsanız açlık otunu önerildiği şekilde rahatça ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Yüzde yüz yöresel bir ürün olan, herhangi bir koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, zayıflamanıza sağlıklı bir destek olacak açlık otu yapraklarını aşağıda belirtilen Taze Yöre linkimizden sipariş edebilirsiniz.
https://www.tazeyore.com/u/dalaman-kalkinma-kooperatifi-aclik-otu-yapragi-100-g
#tazeyöre #tazeyore #ayrikotu #ayrikotucayi #dogalurunler #dogalcay #cay #yoreselurunler #saglıklıbeslenme #bitkiçayları #yore #zayıflama #diyet #yoreselgıda #cayinfaydaları #kabızlık